Livsmedelsklassning - industriella smörjmedel

Vad betyder termen "livsmedelsklassad" när det gäller industriella smörjmedel?

Vad Betyder Termen "Livsmedelsklassad" När det Gäller Industriella Smörjmedel?

En Guide till NSF Certifieringar och MOLYKOTE® Lösningar.

Förstå Termen "Livsmedelsklassad" Inom Industriella Smörjmedel.

 

  • Vad innebär det exakt när ett smörjmedel är märkt ”NSF H1 Certifierat”?
  • Och” NSF H2 Certifierat”?
  • Livsmedelsklassade smörjmedel: överlägsen emulgeringsresistens
  • Brett temperaturområde – från djupfrysning till intensiv värme
  • Högraffinerade för premiumkvalitet och värde
  • MOLYKOTE® Livsmedelsklassat

Att säkerställa säkerheten och kvaliteten på mat och dryck under tillverkning är av största vikt. Detta kräver användning av smörjmedel som inte äventyrar produkternas integritet. Föreställ dig din favoritläsk förorenas under produktionen av ett farligt ämne; den första klunken skulle vara långt ifrån njutbar och kan till och med utgöra hälsorisker beroende på den kemiska föroreningen! Så hur upprätthålls standarderna för mat, vatten och konsumentprodukter? Här kommer NSF International in i bilden, en oberoende global organisation dedikerad till att skydda dessa standarder.

NSF Certifieringar: H1 och H2

NSF H1 Certifiering: Denna certifiering indikerar den högsta nivån av livsmedelssäkerhet. H1-certifierade smörjmedel är lämpliga för applikationer där oavsiktlig kontakt med mat kan förekomma (upp till 10 ppm). Dessa smörjmedel är luktfria och smaklösa, vilket säkerställer effektiv smörjning utan risk för produktkontaminering.

NSF H2 Certifiering: H2-certifierade smörjmedel är avsedda för användning i utrustning som inte direkt interagerar med mat, såsom gaffeltruckar eller kompressorsystem utanför produktionsrum. Dessa smörjmedel genomgår rigorösa reningsprocesser och är förbjudna att innehålla cancerframkallande ämnen, tungmetaller, mutagener, mineralsyror eller andra potentiellt skadliga ämnen.

MOLYKOTE® Livsmedelsklassade Smörjmedel

För företag inom mat- och dryckesproduktion är kundsäkerhet och produktkvalitet icke-förhandlingsbara. Här kommer MOLYKOTE® livsmedelsklassade smörjmedel in i bilden, och erbjuder lösningar som uppfyller strikta livsmedelssäkerhetsstandarder, vilket ger sinnesro för tillverkare och konsumenter.

Överlägsen Emulgeringsresistens: DuPont MOLYKOTE® smörjmedel är noggrant utformade på molekylär nivå för att uppnå maximal mättnad, vilket eliminerar potentiella nukleationsställen som skulle kunna bilda bindningar med vatten. Denna inneboende vattenresistens varar under hela smörjmedlets livslängd, vilket säkerställer exceptionellt skydd för utrustning som utsätts för frekvent tvätt och sköljning.

Brett Temperaturområde: Inom mat- och dryckesindustrin, där verksamheten ofta utsätts för extrema temperaturskillnader, erbjuder MOLYKOTE® smörjmedel ett brett urval av H1- och H2-formuleringar med omfattande temperaturstabilitet.

Högraffinerade för premiumkvalitet och värde Kända för sina exceptionellt raffinerade och banbrytande basoljor, levererar MOLYKOTE® högpresterande smörjmedel en myriad av konkreta fördelar i krävande tillverkningsmiljöer, inklusive: • Förlängda bytesintervaller: Minskar smörjmedelsförbrukning och kostnader. • Renare och längre drift: Förbättrar utrustningens livslängd och minimerar underhållsbehov.

MOLYKOTE® Livsmedelsklassat Består av prestandaoljor, fett och pastor anpassade för att uppfylla stränga livsmedelssäkerhetsstandarder.

Vi är din tekniska partner. Om du har några frågor eller vill veta mer om möjligheterna för din industriella applikation, vänligen fyll i kontaktformuläret så kommer en av våra experter att kontakta dig.

Om du har frågor kring industriella lim, tätningsmedel, smörjmedel eller elektroniska skyddsprodukter och behöver rådgivning, kan du kontakta vår tekniska supporttjänst. Vårt team kan hjälpa dig att optimera dina processer och applikationer.