Religion

Halal och Koscher - identifiering av produkter som klassificeras enligt kostregler inom respektive religion

Kosher, livsmedel enl judisk kost lag.

Tillåtna djurarter tex får, fjäderfä och fisk, medan grisar och skaldjur är det inte. Livsmedel som inte innehåller mjölk eller kött är kända som Parve, exempel är de flesta drycker, all frukt och grönsaker. Bedömningen av tillverkning och lämpligheten av ett smörjmedel som bekräftar att Kosher görs på formuleringen och tillverkningsprocessen genom den tekniska och religiösa certifieringsprocessen. Formuleringen bedöms utifrån sina grundläggande ingredienser och tillverkning anläggning revideras regelbundet för att bedöma risken för kontamination av icke kosher material.

 

Halal är en arabisk term som betyder "tillåtna".

Den hänvisar ofta till mat som är tillåten enligt islamisk lag. En rad olika ämnen anses förbjudet som inkluderar griskött och gris produkter, blod och alla berusningsmedel, inklusive alkohol. Bedömningen om ett smörjmedel är lämplig för halal är mycket likt den för kosher. Ingredienserna i smörjolja eller smörjfett är granskats tekniskt och den tillverkningsanläggning som granskade för sin interna kvalitet processer och potentiella crosscontamination.